Claudiu Tănăselia

Capsula sondei OSIRIS-REx revine astăzi pe Pământ, cu 250 de grame din asteroidul Bennu! Sonda, după separarea de capsula ce conține eșantioanele din Bennu, își va continua drumul prin sistemul solar, urmând ca în 2029 să survoleze asteroidul Apophis.

Aterizarea capsulei în deșertul din Utah (SUA) este programată pentru ora 14:55 UTC, iar transmisiunea în direct va începe pe canalul YouTube al NASA de la ora 14:00 UTC.

☄️ La ora 10:42 UTC, conform planului, capsula cu probe de sol aduse de pe asteroidul (101955) Bennu s-a desprins de OSIRIS-REx și se îndreaptă spre Pământ! După 7 ani de la începutul misiunii și peste 7 miliarde de kilometri parcurși, aterizarea ín deșertul din statul american Utah este așteptată la ora 14:55 UTC.
📡 Două antene ale rețelei Deep Space Network comunică cu sonda. Sonda se află la mai puțin de 100000 km de Pământ.
🛰️ La ora 11:02 UTC, OSIRIS-REx și-a pornit propulsoarele de la bord pentru a evita contactul cu Pământul și pentru a porni spre următoarea sa țintă: asteroidul (99942) Apophis.

 

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Art by Clinton Young

/clintyoung.artstation.com/  

Adrian Chifu : Vineri, 24 mai 2024, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. şi F. HELION

Vineri, 24 mai 2024, începând cu ora 18,00, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. şi F. HELION, online, folosindu-se...

Universitatea POLITEHNICA din București  : Ești curios să explorezi misterele Universului alături de astronauți faimoși?

👩‍🚀 În perioada 31 mai – 3 iunie, te invităm să întâlnești 4 astronauți din cadrul NASA, ESA și Axiom Space. Este momentul perfect...

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura