Álfarii (ca și Dísirii) sunt o clasă oarecum misterioasă de ființe mitologice. Există păgîni moderni care îi asociază cu strămoșii lor de sex masculin (la fel cum Dísirii sunt asociați cu strămoșii de sex feminin), în timp ce alții îi văd ca spirite puternice ale naturii.

Álfarii (elfii) au fost mereu legați de Yule din timpurile vechi până în prezent și se crede că multe astfel de ființe supranaturale cutreieră pământul în această perioadă a anului. Dacă doriți să vă onorați strămoșii de sex masculin în seara asta, scoateți-le imaginile și faceți-le un altar la fel cum ați făcut în Noaptea Mamei.

Hail Ingvi Freyr, Lordul din Álfheimr. Pe părul mistrețului tău sacru, toate jurămintele de Yule au fost făcute. Álfari, binecuvîntați-ne casa cu belșugul și pasiunea voastră, pentru ca noi să ne împlinim toate dorințele în anul ce vine cu demnitate și onoare.

Hail Álfar, poporul ascuns adesea pe tărîmurile oamenilor, să trăim alături de voi în prietenie. Bun venit la sărbătoarea noastră de Yule și vă oferim toată ospitalitatea noastră.

Costin Graur

Lasă un răspuns