Acasă Cărți Lucian Dragoş Bogdan | Jurnal de bord: Scrijelituri – sămădaș la final...

Lucian Dragoş Bogdan | Jurnal de bord: Scrijelituri – sămădaș la final de 2022

225
0
În 2022 am scrijelit câte ceva. Și-am mai și publicat pe ici, pe colo. Au fost, așadar…

  • un volum SF;
  • șapte povestiri, dintre care patru SF, una fantasy, una polițistă și una de dragoste;
  • o bandă desenată.

Să le luăm pe rând.

O lume perfectă e un volum care include zece povestiri SF – space opera, călătorie în timp, lumi virtuale, inteligențe artificiale, modificări genetice ș.a.m.d. Texte pe care mi-a făcut plăcere să le scriu, la vremea lor, și pentru care a sosit momentul să fie reunite într-un volum apărut la editura Tritonic. Care se poate comanda aici.

Recruții. În al doilea volum de povestiri publicat de mine în 2004, Zeul Kvun, am inclus o povestire numită Ceea ce suntem. Unele dintre textele din vremea aceea le-am mai șlefuit ulterior. Altele, cum e și acesta, am considerat că au nevoie de o rescriere completă. Ceea ce am și executat – am păstrat ideea unui război spațial între oameni și o specie extraterestră, pe marginea căreia am țesut chestiuni de inginerie genetică și mici… să le zic „trucuri” legate de problemele pe care le ridică chestiunile spațio-temporale. Apoi l-am inclus în volumul sus-menționat.

Călugărul și dragonul. Situația e similară celei anterioare. Doar că povestirea originală se numea Chat room și a apărut în primul meu volum, Trilogie. Și era vorba despre lumi virtuale și prezicători. Din nou, am păstrat ideea și am scris cu totul altceva. Un altceva pe care l-am inclus tot în volumul O lume perfectă.

Vremea dinaintea timpului face parte din seria Cartea haosului. E un fantasy în cadrul căruia Moartea o descoperă pe fata de la care a pornit întreg haosul. Și încearcă s-o folosească pentru propriile scopuri. Povestirea a apărut alături de câte un text din Povești la castel de Teodora Matei și Tenebre de Daniel Timariu, la editura Titonic, în volumul 3.7, care poate fi comandat aici.

 

mai mult la : 

Jurnal de bord: Scrijelituri – sămădaș la final de 2022

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura