Planetă „ascunsă” la marginea sistemului nostru solar ar putea fi de cinci ori mai mare decât Pământul

O planetă uriaşă care nu a fost văzută niciodată de astronomi ar putea fi ascunsă, aproape invizibil, la marginile întunecate ale sistemului nostru solar, cred unii oameni de ştiinţă, potrivit Yahoo News.

Până în 1846, astronomii au identificat toate cele opt planete principale şi de atunci au descoperit alte câteva „planete pitice”, inclusiv Pluto.

Dar se caută în continuare o misterioasă „planetă”, despre care se crede că se află mult dincolo de Neptun, în sistemul nostru solar, a declarat Sara Webb, expert în spaţiu.

Se afirmă că există multe dovezi privind existenţa acestei planete – despre care se crede că se află la o distanţă de 20 de ori mai departe de Soare decât Neptun – dar este posibil ca aceasta să fie imposibil de observat cu tehnologia actuală.

Planeta gigantică ascunsă ar fi de 10 ori mai mare decât Pământul şi s-ar afla pe o orbită care are nevoie de 10.000 sau 20.000 de ani pentru a face o rotaţie în jurul Soarelui.

Scriind în The Conversation, Webb, de la Universitatea Swinburne din Australia, a declarat: „Există un motiv întemeiat pentru care astronomii petrec multe sute de ore încercând să localizeze o a noua planetă, cunoscută şi sub numele de Planeta Nouă sau Planeta X. Şi asta pentru că sistemul solar, aşa cum îl cunoaştem, nu prea are sens fără ea.

Prin înţelegerea noastră, în ceea ce priveşte atracţia gravitaţională obţinem cel mai mare indiciu pentru o posibilă nouă planetă.”

„Când ne uităm la obiecte foarte îndepărtate, cum ar fi planetele pitice de dincolo de Pluto, observăm că orbitele lor au o formă neaşteptată. Ele se deplasează pe orbite eliptice (de formă ovală) foarte mari, sunt grupate împreună şi există pe o pantă în comparaţie cu restul sistemului solar.”

mai mult la :/epochtimes-romania.com/news/

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Concursul Național de Literatură SF și Fantasy-Ediția a III-a, Buzău 2024.

Regulamentul de organizare și desfășurare a Concursului Național de Literatură SF și Fantasy-Ediția a III-a, Buzău 2024. ASOCIAŢIA CULTURALĂ „RENAŞTEREA BUZOIANĂ” REGULAMENTUL de organizare şi...

Sunset on Mars. NASA Perseverance Rover April 2024

„… I hoped for nothing. And yet I lived in expectation. Since she had gone, that was all that remained. I did not know...

BookForge.ro : „Deasupra norilor” de Josefina Răileanu, autor, vă așteaptă la Editura BookForge.ro, cu 15% reducere!

Atunci când trecutul și viitorul se împletesc… /bookforge.ro/…/deasupra-norilor-josefina-raileanu În vremea când oamenii stăpâneau Pământul, au cercetat și dezvoltat Inteligența Artificială cu ajutorul căreia au digitalizat toate...

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura