Amintiri. Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

La sfârșitul lunii februarie a lui 2020  a avut loc în frumosul și intimul spațiu al localului Lente de pe strada Arcului prima ediție a Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020 dedicată lui Ion Hobana (1931-2011), scriitor, editor, membru marcant al Uniunii Scriitorilor din România și un important promotor al literaturii science fiction.

Evenimentul a fost îmbogățit vizual de retrospectiva inedită de afișe originale ale convențiilor de science fiction din anii ’80 dar și de expoziția de grafică și sculptură intitulată în mod sugestiv de către organizatorul ei, Lucian Cristian Oancea, Cioburi ale imaginației. Aceasta a reunit lucrări ale unor artiști reprezentativi pentru grafica românească de science fiction și bandă desenată, precum Puiu Manu, Valentin Tănase, Adrian Barbu, Walter Riess, Radu Gavrilescu, Emilian Enache, Tudor Popa, Viorel Pîrligras, Dorel Găină, Valentin Ionescu, Sergiu Grapă, Marian Mirescu și Emanuel Pavel, artiști cu o bogată activitate, la care s-au alăturat lucrările tinerei artiste Andra Aștefănesei și ALE sculptorului Bogdan Nicolae Imurluc.

Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Art by Clinton Young

/clintyoung.artstation.com/  

Adrian Chifu : Vineri, 24 mai 2024, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. şi F. HELION

Vineri, 24 mai 2024, începând cu ora 18,00, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. şi F. HELION, online, folosindu-se...

Universitatea POLITEHNICA din București  : Ești curios să explorezi misterele Universului alături de astronauți faimoși?

👩‍🚀 În perioada 31 mai – 3 iunie, te invităm să întâlnești 4 astronauți din cadrul NASA, ESA și Axiom Space. Este momentul perfect...

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura