Amintiri. Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

La sfârșitul lunii februarie a lui 2020  a avut loc în frumosul și intimul spațiu al localului Lente de pe strada Arcului prima ediție a Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020 dedicată lui Ion Hobana (1931-2011), scriitor, editor, membru marcant al Uniunii Scriitorilor din România și un important promotor al literaturii science fiction.

Evenimentul a fost îmbogățit vizual de retrospectiva inedită de afișe originale ale convențiilor de science fiction din anii ’80 dar și de expoziția de grafică și sculptură intitulată în mod sugestiv de către organizatorul ei, Lucian Cristian Oancea, Cioburi ale imaginației. Aceasta a reunit lucrări ale unor artiști reprezentativi pentru grafica românească de science fiction și bandă desenată, precum Puiu Manu, Valentin Tănase, Adrian Barbu, Walter Riess, Radu Gavrilescu, Emilian Enache, Tudor Popa, Viorel Pîrligras, Dorel Găină, Valentin Ionescu, Sergiu Grapă, Marian Mirescu și Emanuel Pavel, artiști cu o bogată activitate, la care s-au alăturat lucrările tinerei artiste Andra Aștefănesei și ALE sculptorului Bogdan Nicolae Imurluc.

Universul artei gafice SF în Româniar – Convenția Națională de Anticipație CoNAnt 2020

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Artwork by Chris Bonura

https://www.artstation.com/cbonura

Maestrul Dmitry Vishnevsky

Maestrul Dmitry Vishnevsky

Constantin Pavel : Hai la o întâlnire explozivă cu patru scriitori de SF, la 1UP Gamers Pub!

Ce faci duminică după-amiază? Hai la o întâlnire explozivă cu patru scriitori de SF, la 1UP Gamers Pub! Lansări de cărți, antologii, reviste SF...

Constantin Pavel : Citește romanul ”Orfeu” și continuarea acestuia, ”Iluzia” – și lasă-te încântat de scriitura și ideile Dianei Alzner!

Scriitoarea s-a depășit pe sine încă o dată, reușind să creeze o lume ficţională aflată la marginea realităţii, în care cititorul plonjează hămesit, încă...