Dan Alexe : A fi prieten cu Sergiu Fărcășan e ca și cum ai l-ai frecventa pe Huxley, care s-ar mai afla și azi în viață.

Scriitori de geniu, chiar dacă uitați, ai erei comuniste, fofilați printre rotițele sistemului: – Leonida Neamțu: — «Acolo unde vântul rostogolește norii» / Sergiu Fărăcășan: — «Vă caută un taur».
Sergiu Fărcășan a mai scris și uluitorul roman politico-SF «Secretul inginerului Mușat». Am primit de la el drepturile asupra adaptării cinematografice. O să-l căutați degeaba pe internet. După ce a fost un dandy în România comunistă, Sergiu are acum 101 ani, locuiește undeva (nu spun unde) în Canada, unde s-a ocupat de o rezervație indiană și probabil o să trăiască etern, căci primul lui roman SF (din 1960) se numea «O iubire din anul 41.042».
A fi prieten cu Sergiu Fărcășan e ca și cum ai l-ai frecventa pe Huxley, care s-ar mai afla și azi în viață.
În romanul său SF «O iubire din anul 41.042», personajul cere guvernului planetar să-i permită să renunțe la “calitatea de om”. Nici Huxley nu mersese atât de departe. Mulți trăiesc fără să posede acea calitate și nici nu bănuiesc că ea poate fi dată și luată.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Fantastica : „VEDEREA OARBĂ” (Blindsight, 2006) – PETER WATTS (Canada) Traducere de Mihai-Dan Pavelescu Editura EAGLE

„Părerea mea este că „Vederea oarbă” (Blindsight) de Peter Watts este unul dintre cele mai bune romane hard SF al primelor decenii ale secolului...

Marți, 07 Mai 2024, ora 19:00, clubul Antares vă invită la o discuție liberă despre ”Elementele religioase” în science fiction și fantasy.

Afiș realizat de antaresianul Tanase Gheorghe Intrarea liberă ca și opiniile! Antares planning Anamaria Borlan    

Mircea Carbunaru : De astazi avem website

De astazi avem website. Intra aici: /artzonesf.ro/ Mircea Carbunaru

Maestrul Pascal Blanché

/www.pascalblanche.com/  

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura