Marian Coman : Întâlnirile de la Tudor Vladimirescu – despre Armada, Nezumi și alte proiecte culturale

De mai bine de un an deja, am început alături de Serban Georgescu, de traducătorii #Nezumi și de voluntari de la Centrul de Studii Romano-Japoneze „Angela Hondru” să ne întâlnim cu elevi de liceu.
Cred și acum că singurii oameni întregi la cap sunt adolescenții , așa că întâlnirile astea sunt mereu momente de bucurie fiindcă ei știu mai bine decât noi toți cum se visează.
Despre cea mai recentă întâlnire a scris pe Bookhub.ro Nona Rapotan, gazda noastră de la Liceul Tudor Vladimirescu. Mulțumim, Nona! Mai venim.

Întâlnirile de la Tudor Vladimirescu, ediția martie 2024, a fost una dedicată unor colecții de cărți girate de Editura Nemira, colecții special gândite pentru publicul cititor tânăr și foarte tânăr. Marian Coman, coordonatorul ARMADA și NEZUMI, nu doar că știe foarte bine cum trebuie să arate o campanie de promovare a unui proiect editorial, dar are și suficient de multă experiență (deh, jurnalist la origini), încât reușește să-și adapteze discursul în funcție de cei cărora li se adresează. Am apreciat echilibrul dintre activitatea personală (cărțile scrise de el de-a lungul timpului sau experiența cu benzile desenate) și activitatea profesională.

Chiar dacă e un scriitor profesionist, adică un scriitor care trăiește din scris (nu se ferește să spună asta, în țara unde toți scriitorii se plâng că nu se poate trăi din scris), el și-a luat în serios și atribuțiile de coordonator de colecții Nemira, ceea ce înseamnă o muncă constantă, migăloasă și deloc ușoară. Foarte interesante au fost pentru elevii detaliile care țin de ce se întâmplă concret până apare un volum pe piață. Cu alte cuvinte, câți oameni muncesc ca un volum de manga să ajungă la cititori, astfel încât să fie și vândut în foarte multe exemplare, dar și să provoace „dependența”, adică cititorul să-și dorească să caute și alte volume din colecție.

ARMADA, cu celebrele ei serii și autorii de bestseller internaționale, traduși cu mare succes și în limba română, n-a fost deloc neglijată, iar accentul pus pe seria Dune m-a încântat mult de tot (pentru cine nu știe, sunt fan Frank Herbert și prima ediție Dune în limba română nu va pleca niciodată din biblioteca personală). Colecția NEZUMI n-a apărut dintr-un capriciu, dintr-un moft personal al lui Marian Coman, ci după un mic studiu de piață, iar decizia luată împreună cu directoarea editurii n-a fost altceva decât o confirmare a unei intuiții.

Întâlnirile de la Tudor Vladimirescu – despre Armada, Nezumi și alte proiecte culturale

 

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Societatea Română de Science Fiction & Fantasy vă invită la ProspectArt online : vineri 28 iunie

DISCORD: https://dsc.gg/prospectart CRITICUL, PUBLICISTUL ȘI TRADUCĂTORUL MARIANO MARTÍN RODRÍGUEZ, UN EXCELENT VORBITOR DE ROMÂNĂ Traducerea în spaniolă a lui Mariano Martín Rodríguez, „La cuadratura del círculo. Falso...

Lucian Dragoş Bogdan : Dan SIMMONS – „The Rise of Endymion” (Hyperion Cantos, #4) 5 stele. Un final excelent pentru o serie superbă

Biserica Romano Catolică a creat entitatea administrativă Pax, cu scopul de a implementa teocrația. În secret, ea colaborează cu TechnoCore-ul, care-i furnizează cruciforme menite...

Puteți asculta cartea CABLAT de Lucian Merisca și Cristian Hriscu pe site-ul Everand

Puteți asculta cartea CABLAT pe site-ul Everand, gratuit, timp de 30 de zile, de la momentul în care faceți cont pe Everand.com. Audiție plăcută....

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura