Pompilian Tofilescu: Vă anunț împlinirea unui proiect de suflet la care am lucrat în ultimii doi ani : Apariția traducerii cărții lui Hugo de Garis, „The Artilect War / Războiul artilectelor”

Dragilor, după o pauză de aproape 8 luni aici pe FB (și ce bine a fost!), vreau să vă anunț împlinirea unui proiect de suflet la care am lucrat în ultimii doi ani și despre care v-am mai povestit ici și colo în trecut: apariția la Eagle Editura a traducerii în limba română a cărții lui Hugo de Garis, „The Artilect War”.
Cu mulțumiri pentru deschidere, implicare și efort prietenului Mugur Cornila și colaboratorilor săi.
Profiturile obținute din vânzarea cărții, inclusiv drepturile de autor și traducător vor fi donate la Asociația Casa Bună
Pentru prietenii din SUA și Canada, vă rog să-mi spuneți (aici sau mesaj privat) dacă doriți să achiziționați cartea, voi încerca să aduc câteva exemplare și în America de Nord.

 

Pompilian Tofilescu

 

„Apelând la argumente științifice solide, Hugo de Garis își imaginează că, spre sfârșitul acestui secol, soarta omenirii va fi pusă în pericol de apariția unor ființe artificiale inteligente (numite de el artilecte), care vor depăși cu mult nivelul uman. Chiar dacă artilectele nu vor arăta așa cum și le imaginează profesorul de Garis – asta rămâne de văzut, multe dintre previziunile sale devenind deja realitate în anii care au trecut de la apariția cărții –, Războiul Artilectelor, parte știință popularizată, parte eseu, parte science fiction (?), este o analiză extrem de incitantă și deloc optimistă a impactului pe care îl poate avea inteligența artificială asupra omenirii..”

Pompilian Tofilescu
Director Autonomous

Războiul Artilectelor „este […] de o importanță capitală […] nu poate și nu trebuie să fie ignorată. Este prea importantă și prea tulburătoare ca să fie respinsă după o analiză sumară. Vă îndemn să o citiți. Apoi să o citiți din nou și să încercați să găsiți greșeli în logica și argumentele lui Hugo, pentru ca noi toți să privim cu încredere spre viitor, către un secol XXI prosper și pașnic”.

Prof. Dr. Kevin Warwick


Hugo de Garis este un om de știință de origine australiană, cercetător și profesor universitar, unul dintre pionierii dezvoltării creierului artificial.
Absolvent de matematică și fizică teoretică, doctor în inteligență și viață artificială, Hugo de Garis a devenit cunoscut în anii ’90 pentru cercetările sale privind utilizarea algoritmilor genetici în dezvoltarea de rețele neuronale artificiale folosind automate celulare tridimensionale în interiorul rețelelor de porți programabile.
A trăit, a predat și a desfășurat activități de cercetare în Marea Britanie, Belgia, Japonia, Statele Unite ale Americii și China. În același timp este, așa cum el însuși recunoaște, „un critic social cu conștiință etică și politică”.
Războiul Artilectelor este produsul acestei conștiințe. S-a retras din activitate și din viața publică în 2018.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Concursul Național de Literatură SF și Fantasy-Ediția a III-a, Buzău 2024.

Regulamentul de organizare și desfășurare a Concursului Național de Literatură SF și Fantasy-Ediția a III-a, Buzău 2024. ASOCIAŢIA CULTURALĂ „RENAŞTEREA BUZOIANĂ” REGULAMENTUL de organizare şi...

Sunset on Mars. NASA Perseverance Rover April 2024

„… I hoped for nothing. And yet I lived in expectation. Since she had gone, that was all that remained. I did not know...

BookForge.ro : „Deasupra norilor” de Josefina Răileanu, autor, vă așteaptă la Editura BookForge.ro, cu 15% reducere!

Atunci când trecutul și viitorul se împletesc… /bookforge.ro/…/deasupra-norilor-josefina-raileanu În vremea când oamenii stăpâneau Pământul, au cercetat și dezvoltat Inteligența Artificială cu ajutorul căreia au digitalizat toate...

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura