Pompilian Tofilescu: Vă anunț împlinirea unui proiect de suflet la care am lucrat în ultimii doi ani : Apariția traducerii cărții lui Hugo de Garis, „The Artilect War / Războiul artilectelor”

Dragilor, după o pauză de aproape 8 luni aici pe FB (și ce bine a fost!), vreau să vă anunț împlinirea unui proiect de suflet la care am lucrat în ultimii doi ani și despre care v-am mai povestit ici și colo în trecut: apariția la Eagle Editura a traducerii în limba română a cărții lui Hugo de Garis, „The Artilect War”.
Cu mulțumiri pentru deschidere, implicare și efort prietenului Mugur Cornila și colaboratorilor săi.
Profiturile obținute din vânzarea cărții, inclusiv drepturile de autor și traducător vor fi donate la Asociația Casa Bună
Pentru prietenii din SUA și Canada, vă rog să-mi spuneți (aici sau mesaj privat) dacă doriți să achiziționați cartea, voi încerca să aduc câteva exemplare și în America de Nord.

 

Pompilian Tofilescu

 

„Apelând la argumente științifice solide, Hugo de Garis își imaginează că, spre sfârșitul acestui secol, soarta omenirii va fi pusă în pericol de apariția unor ființe artificiale inteligente (numite de el artilecte), care vor depăși cu mult nivelul uman. Chiar dacă artilectele nu vor arăta așa cum și le imaginează profesorul de Garis – asta rămâne de văzut, multe dintre previziunile sale devenind deja realitate în anii care au trecut de la apariția cărții –, Războiul Artilectelor, parte știință popularizată, parte eseu, parte science fiction (?), este o analiză extrem de incitantă și deloc optimistă a impactului pe care îl poate avea inteligența artificială asupra omenirii..”

Pompilian Tofilescu
Director Autonomous

Războiul Artilectelor „este […] de o importanță capitală […] nu poate și nu trebuie să fie ignorată. Este prea importantă și prea tulburătoare ca să fie respinsă după o analiză sumară. Vă îndemn să o citiți. Apoi să o citiți din nou și să încercați să găsiți greșeli în logica și argumentele lui Hugo, pentru ca noi toți să privim cu încredere spre viitor, către un secol XXI prosper și pașnic”.

Prof. Dr. Kevin Warwick


Hugo de Garis este un om de știință de origine australiană, cercetător și profesor universitar, unul dintre pionierii dezvoltării creierului artificial.
Absolvent de matematică și fizică teoretică, doctor în inteligență și viață artificială, Hugo de Garis a devenit cunoscut în anii ’90 pentru cercetările sale privind utilizarea algoritmilor genetici în dezvoltarea de rețele neuronale artificiale folosind automate celulare tridimensionale în interiorul rețelelor de porți programabile.
A trăit, a predat și a desfășurat activități de cercetare în Marea Britanie, Belgia, Japonia, Statele Unite ale Americii și China. În același timp este, așa cum el însuși recunoaște, „un critic social cu conștiință etică și politică”.
Războiul Artilectelor este produsul acestei conștiințe. S-a retras din activitate și din viața publică în 2018.

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Silviu Genescu a lansat o nouă carte: „Nu-mi rămâne altceva de făcut decât să scriu în continuare, vă promit asta“

La sfârșitul săptămânii trecute, sciitorul timișorean Silviu Genescu și-a lansat noua carte „Desprindere lentă“, evenimentul desfășurat la Viniloteca având parte de un public avizat. Desprindere...
00:13:23

Dor de lectură : Tinerețe fără bătrânețe-Banda desenată

Dor de Lectura Dor de lectura este o initiativa de suflet, in care doresc sa promovez literatura. gabisrb@yahoo.com    

Marcel Gherman : Ședința următoare a Cenaclului de scriere creativă Fantastic Club va avea ca temă scenaristica de film

Vom analiza un exemplu concret, un fragment din scenariul filmului Star Trek Generations. Vom afla despre diferența dintre un text literar și un text...