Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy . „INTRUSUL” (Foe, 2018) – IAIN REID

„O nouă carte tensionată, obsedantă, descrisă drept roman SF filosofic de suspans și horror, de la autorul bestsellerului „Mă gândesc să-i pun capăt” (I’m Thinking of Ending Things, 2020) O poveste despre un pericol ce crește implacabil, cu atât mai terifiantă, cu cât este spusă pe un ton liniștit, de o elegantă simplitate.”
„Intrusul” (Foe) este cel al doilea roman al scriitorului canadian Iain Reid.
A fost lansat în august 2018 în Statele Unite de către Editura Simon & Schuster.
Romanul este thriller SF psihologic cu accente horror.
Reid s-a referit la „Intrusul” ca fiind „un SF cu suspans filosofic”.
Acțiunea romanului „Intrusul” are loc în viitorul apropiat iar intriga se referă la un cuplu căsătorit care trăiește într-o fermă îndepărtată ale căror vieți sunt puse în pericol atunci când sosește un străin.
„Intrusul” este o lectură captivantă, ciudată, care provoacă dependență, amestecul de „ficțiune literară, science fiction, thriller psihologic și horror” produce o lectură tulburătoare în care fiecare eveniment este privit cu suspiciune.
În timp ce cea mai mare parte a narațiunii are loc în ferma lui Junior și Henrietta, explorarea relației lor se transformă într-un univers plin de întrebări și posibilități.
„Junior și Henrietta duc o viață confortabilă și solitară la ferma lor, departe de luminile orașului, dar în strânsă legătură unul cu celălalt. Într-o zi, sosește un străin cu vești alarmante: Junior a fost ales în mod aleatoriu să călătorească departe de fermă… foarte departe.
Iar partea cea mai neobișnuită abia începe.
Instituția care se ocupă de călătorie s-a gândit deja la toate: pentru ca Henrietta să nu-i simtă lipsa lui Junior cât va fi plecat, ea va avea o companie, și încă una foarte familiară…
Narat într-un stil percutant și sugestiv, romanul explorează natura relațiilor domestice, autodeterminarea și semnificația faptului de a fi (sau a nu fi) o ființă umană.”
Traducere de Andreea Florescu
Imprint Byblos, Editura Curtea Veche, 2022
Iain Reid este unul dintre cei mai talentați creatori de narațiuni weird și dark SF din ficțiunea contemporană.
„Intrusul” a fost ecranizat de compania Anonymous Content.
Din distribuție fac parte Saoirse Ronan (Henrietta), Paul Mescal (Junior) și Aaron Pierre (Terrance) iar filmul a fost regizat de Garth Davis, care a scris și scenariul împreună cu Iain Reid.
Filmările au avut loc în Australia începând cu luna ianuarie 2022

 

Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy

Lasă un răspuns

Popular

spot_img

More from author

Adrian Chifu : Vineri, 21 iunie 2024, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. și...

Vineri, 21 iunie 2024, începând cu ora 18:00, va avea loc o nouă întâlnire a Clubului de Arte S.F. și F. HELION, online, folosindu-se...
00:01:35

Planet „Cora”. System „Alpha Centauri”. Star „Toliman”

Spacemap address : α Alpha Centauri B, Toliman B. Terraformed. Human habitat             wikipedia.org/wiki/Alpha_Centauri www.star-facts.com/toliman

Descoperă mai multe la RevistaQUASAR.ro | Povestiri Științifico-Fantastice |

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura